Finn riktig kredittkort

Hos oss finner du alle kredittkort i Norge. Oversikten vår gir deg all nødvendig informasjon, slik at du enkelt kan orientere deg og finne beste kredittkort, enten du er ute etter kort med spesifikke fordeler som drivstoffrabatt, cashback eller andre bonuser, eller du bare er ute etter et klassisk MasterCard kredittkort med reiseforsikring til bruk på ferietur.

Du kan også prøve vår «kredittkortvelger» som finner passende kort til deg på bakgrunn av informasjonen du legger inn. Vil du ha mer informasjon og tips om kortbruk finner du mange nyttige artikler i kredittkortskolen på kredittkort.com.

Flere sammenligningssider for kredittkort presenterer såkalte tester av kredittkort og gir blant annet terningkast på kortene. Vær klar over at slike sider kun presenterer kredittkortene de får penger for å promotere, og at terningkastene ikke gis på objektivt grunnlag.

Vi henter kontinuerlig data fra finansportalen.no. Dette sikrer at siden er oppdatert til enhver tid.

Hvem kan søke om kredittkort?

For å kunne søke om kredittkort må følgende kriterier oppfylles:

 • Du kan ikke ha noen betalingsanmerkninger eller pågående inkassosaker mot deg
 • Du må være eldre enn oppgitt aldersgrense
 • Du må være norsk statsborger og ha bodd i Norge de tre siste årene
 • Noen kort har inntektskrav, men ikke alle

Hvilke(t) kort er best i test?

Det finnes få objektive kredittkorttester fra de seneste årene. En forutsetning for å kunne stole på slike tester er at de er utført av personer som selv ikke har interesser innenfor bransjen. Nedenfor oppsummerer vi resultatene fra de to mest seriøse testene som har blitt utført. Vi har ikke funnet noen gode tester siden 2016, men i det store og det hele er testene fra tidligere år fortsatt relevante.

Testvinner, Dine Penger i 2014

I Dine Pengers test fra 2014 deles kredittkortene inn i to kategorier. Den ene kategorien omfavner kort med lav rente og som dermed passer for udisiplinerte brukere, mens den andre kategorien tar for seg kort som har mange fordeler, men høyere rente, og som dermed passer disiplinerte brukere.

Testvinner i kategorien «udisiplinerte brukere» er Skandiabankens kredittkort, etterfulgt av Santander Red. Gjensidige Bank Visa får også god omtale. Testens MasterCard fra GE Moneybank eksisterer ikke lenger.

I kategorien «disiplinerte brukere» går 365 Privat av med seieren, mens Ikano Visa og FlexiVisa også får god omtale. Det er verdt å nevne at 365 Privat har redusert drivstoffrabatten og fjernet cashback på klær og sko siden denne testen ble utført, noe som gjør at dette kortet nok ikke ville blitt testvinner i dag. Kortene Twocards og Eika Gold er også nevnt i denne kategorien, men begge disse kortene har redusert sin cashback og ville nok ikke ligget i toppsjiktet i dag.

Kilde: http://e24.no/privat/penger/dette-kredittkortet-boer-du-velge/23231859

Testvinner, Norsk Familie 2014

Norsk Familie utførte en lignende test i 2014 og fikk mange av de samme resultatene som Dine Pengers test. Denne testen tok ikke høyde for fordelsprogrammer, og kan dermed sammenlignes med Dine Pengers resultater for udisiplinerte brukere. Også her er Skandiabanken testens vinner, til tross for at kortet har årsgebyr. Landkreditt Mastercard og Sparebanken Øst Visa Gull fremheves også hos Norsk Familie, men er ikke nevnt spesielt hos Dine penger. Begge disse kortene har imidlertid satt opp renten siden denne testen ble utført og er dermed ikke like konkurransedyktige i dag.

Kilde: http://www.norskfamilie.no/magasin/vi-tester-kredittkort

Hvilke banker har mest fornøyde kunder?

Norsk kundebarometers kundetilfredshetsundersøkelse for 2017 ga følgende resultater innen banksektoren:

 1. Sbanken (tidligere Skandiabanken)
 2. Eika
 3. Handelsbanken
 4. Sparebank 1

Kundeserviceprisen vurderer hvilke selskaper som yter best kundeservice. I kategorien bank er resultatene for 2017 som følger:

 1. Fana Sparebank
 2. Nordea
 3. Gjensidige
 4. Storebrand bank

Disse resultatene kan ikke direkte overføres til bankenes kredittkortvirksomhet, men gir en indikasjon på hvor de mest fornøyde kundene er og hvilke kort man kan velge. Oppfølging og kundeservice er kanskje særlig viktig hvis man utsettes for kortsvindel eller man må benytte seg av kredittkortets reiseforsikring.

Andre fordelskort

I tillegg til oversikten over kredittkort, kan du finne og søke på bensinkort gjennom Proff Torget.