• Kjøpe mobil med eller uten abonnement?

Det hersker uenighet om mobil med eller uten abonnement er den mest lønnsomme løsningen.

Sammenlign mobilabonnementer

Abonnement til telefon. Er det best med eller uten?

Vår oversikt gjør det lett å sammenligne mobilabonnementer slik at du får det beste tilbudet!

Hvilket alternativ på abonnement som er billigst og hva som lønner seg? Dette kan avhenge av personlig bruk så vel som tilbud fra butikker og leverandører.

Ulemper og fordeler med abonnement til telefon

Mobiltelefoner som kjøpes med abonnement er ofte rimeligere enn de man kjøper uten. Prisene på abonnementet er ikke nødvendigvis gunstige og mange er redd for at kostnadene blir høyere når man regner sammen totalsummen.

Kort oppsummert så vil fordelen med å kjøpe kun mobil være at du står fritt til å velge det billigste abonnementet for din bruk. Du står også fritt til å bytte operatør om det skulle endre seg gjennom året.

Dersom du velger å kjøpe en mobil med abonnement, følger det med bindingstid og det betyr at du ikke fritt kan bytte operatør før bindingstiden er over. Velger du likevel å bytte før bindingstiden er ferdig, må du betale et gebyr for å bryte bindingstiden. Les mer om bindingstid her.

Fordelene med å kjøpe mobil med abonnement varierer med hvilken operatør du velger. Fordeler som gratis lagring i nettsky, forsikring, ekstra datapakker, gratis ringetid til utland eller mulighet for delbetaling. Dette er eksempler som ofte følger med om du velger abonnement med bindingstid.

Den beste løsningen for deg

Det viktige spørsmålet er om du trenger disse tilleggstjenestene, og om abonnementet passer for deg. Dette vil avhenge av bruken din og behovene du har.

I vår kalkulator kan du enkelt plotte inn ditt forbruk av data, ringetid og sms for å finne den billigste løsningen for deg. Du kan velge å gjøre det samme med ny mobil på kjøpet eller uten.

Dette er en tjeneste i samarbeid med Nettbureau AS.

Relaterte artikler