• Ferdighus kan lønne seg økonomisk

Boligprisene i Norge har steget voldsomt de seneste årene. I de største byene kan personer med normale inntekter se langt etter å kjøpe seg eneboliger.

På de mest populære stedene kan selv et rekkehus være utenfor økonomisk rekkevidde. Også ellers har boligprisene i Norge steget betraktelig, noe som gjør at nordmenn binder opp stadig mer gjeld og penger i bolig.

Nedenfor oppsummerer vi noen av grunnene til at det kan lønne seg å bygge ferdighus fremfor å kjøpe en allerede eksisterende enebolig. Å bygge ferdighus kan være nøkkelen til å komme seg inn i eneboligmarkedet for mange.

Hvorfor kan ferdighus være smart med tanke på stigningen på boligprisene i Norge?

  • Prisene på tomter har vært lavere enn stigningen på boligprisene i Norge. I de mest populære områdene i de største byene, hvor tomter er mangelvare, finner man imidlertid unntak fra dette.
  • På grunn av hard konkurranse, effektivisering av byggeprosessen og prispress, har ikke prisene på ferdighus steget like mye som prisen på boliger de seneste årene.
  • Hvis du bygger nytt hus og følger visse kriterier, kan du finansiere byggingen med lån i Husbanken, noe som gir deg lavere rente enn vanlige boliglån. Les mer om Husbanken her.
  • Du betaler ikke dokumentavgift på ferdighus. Du kan dermed spare mange tusen kroner bare her i forhold til å kjøpe en allerede eksisterende bolig. Du må imidlertid betale dokumentavgift på tomten.

    Vil du spare enda mer penger? Smart å finansiere boligen med husbanklån

Relaterte artikler