• Fordeler og ulemper med bensinkort

Sammenlign bensinkort

Fordeler og ulemper med bensinkort

Se alle mulighetene man har for bensinkort i hele Norge -og sammenlign de med hverandre!

Det er mange fordeler og ulemper med bensinkort. Vi har listet opp noen av dem.

Fordeler med bensinkort

  1. Hvis du velger et kredittkort med rabatt på drivstoff har du alltid penger til drivstoff selv om du skulle være uheldig å nærme seg både tom tank og tom lommebok på samme tid.
  2. Du sparer mellom 10 og 80 øre pr. liter drivstoff du fyller. (Hvor mye du sparer kommer an på type bensinkort og prisen på drivstoff. Se bensinkort-tabellen for å finne beste bensinkort.)
  3. Du har alltid penger i reserve med et bensinkort som også er et kredittkort, ikke bare hvis du trenger bensin.
  4. Mange bensinkort gir deg også rabatt på alt du kjøper på bensinstasjonen, samt bilvask og service på bilen.
  5. Noen bensinkort har også reiseforsikring slik at du slipper å kjøpe dette i tillegg hvis du skal på reise. (Forutsetter at du betaler mer enn 50% av reisen med bensinkortet.)
  6. De forskjellige bensinkortene kan ha avtaler med bl.a. leiebilselskaper, klesbutikker, møbelbutikker og andre partnere i tillegg til rabatten på drivstoff.
  7. Ved å samle alle drivstoffkostnader på en regning får god oversikt på hvor mye det faktisk koster å kjøre bil.
  8. Hvis du driver et firma hvor mange ansatte bruker firmabil, kan du spare penger og holde god oversikt over drivstoffutgiftene.

Ulemper med bensinkort

  1. Hvis du har et kredittkort med rabatt på drivstoff og ikke klarer å betale det du har utestående på bensinkortet til forfallsdatoen, vil det påløpe gebyrer og høye renter som fort spiser opp det du har spart på å ha bensinkort i utgangspunktet.
  2. Hvis du har et bensinkort som er knyttet opp mot bare én bensinstasjon, kan du risikere å tape penger fordi du lojalt fyller bensin der du alltid har gjort selv om nabobensinstasjonen tilbyr billigere bensin til fullpris enn det du får med bensinrabatt på “din” stasjon.

Her har vi listet opp fordeler og ulemper med bensinkort. Ønsker du å lese om andre fordelskort, kan du finne det her.

Relaterte artikler