• Kaskofritt billån. Ulemper?

For vanlige billån er det et krav om at bilen er fullkaskoforsikret, altså forsikret mot den skaden du selv skulle gjøre på egen bil. Årsaken til dette er at billånet har pant i bilen og uten kaskoforsikring blir den panten mye mindre verdt. Et alternativ kan være kaskofritt billån.

Kaskofritt billån kan være gunstig for unge billister og lån til eldre biler

Er man ung og har lite bonus kan kaskoforsikring bli relativt dyr. Da kan et billån uten kasko kunne lønne seg økonomisk, spesielt om man har tilstrekkelig med inntekt til å dra fordel av skattefradraget på rentene.

Tilsvarende er det vanligvis ikke mulig å få et normalt billån til en bil til en verdi under 100.000 kr, og da er et kaskofritt billån løsningen.

Les også: 5 former for finansiering av bil

Et kaskofritt billån er ikke nødvendigvis det samme som et billån uten sikkerhet. Det er vanlig å stille sikkerhet i bilen også for kaskofrie billån. Denne sikkerheten er imidlertid betydelig mindre verdt en sikkerheten i en kaskoforsikret bil, men denne sikkerheten kan fortsatt være verdt nok til å gi noe lavere rente enn ved et usikret billån.

Det er mange som har spørsmål knyttet til kaskofrie billån. Det finnes blant annet en egen tråd rundt teamet på Diskusjon.no.

Om kaskofritt billån sier Sparebank1 følgende:

Kaskofritt lån kan være et alternativ for deg hvis den antatte verdien på bilen din er lav. Årsaken er at de årlige forsikringsbeløpene vil utgjøre en forholdsvis stor del av bilens verdi. Velger du å ikke kaskoforsikre bilen må du vurdere om du har råd til å kjøpe deg en ny bil, eventuelt om du kan klare deg uten bil i en periode hvis uhellet er ute. Da kan det være riktig å droppe kasko.

Om noe skulle skje med bilen, og du ikke har kaskoforsikring er det du som er ansvarlig for å innfri lånet.

Tjenesten er levert i samarbeid med Nettbureau AS.

Relaterte artikler

Billån uten sikkerhet