• Billån uten sikkerhet kan lønne seg!

Hvem kan få et billån uten sikkerhet, og hva betyr det?

Få tilbud på billån uten kaskoforsikring og egenkapitalkrav

Kjøp av ny eller brukt bil er den vanligste årsaken til å ta opp et usikret lån i Norge. Årsaken sier seg selv: Bilbehovet kan komme uanmeldt i forbindelse med f.eks. familieforøkelse, eller at den nåværende bilen må byttes ut.

Slipper dyr kaskoforsikring

Når man tar opp et billån uten sikkerhet har ikke banken pant i bilen. Derfor settes det ikke krav til fullkaskoforsikring. For unge sjåfører, eller personer som av andre årsaker har lav bonus, kan slik forsikring ofte være dyr. Dermed kan det i noen tilfeller lønne seg å ta et billån uten krav om annet enn den obligatoriske ansvarsforsikringen.

Samtidig bør man ta med i beregningen at om man tar et billån uten å ha kaskoforsikring kan man risikere å sitte igjen med kun lånet, om man skulle komme i skade for å ødelegge bilen.

Les også: Kaskofritt billån

Det er mulig å ta opp et kaskofritt billån med sikkerhet i bilen. Det har vanligvis en lavere rente enn et helt usikret billån. Disse har imidlertid et tak på 100.000 kr og krav om minimum 10% egenkapital. Ønsker man dyrere bil, eller mangler egenkapital er et billån uten sikkerhet eneste finansieringsalternativ uten kaskoforsikring.

Ikke alle kan få et billån uten sikkerhet

Siden banken ikke har sikkerhet i bilen som kjøpes eller egenkapital, stiller det en del høyere krav til långivers økonomiske utsikter. Banken må føle seg trygg med en rimelig sikkerhet på at du som låntager har både evne og vilje til å betale tilbake lånet i løpet av løpetiden.

Lurer på om du klasifiserer til et billån uten sikkerhet? Da kan du få svar ved å benytte søknadsskjemaet på denne siden. Selv om du får tilslag er du ikke bundet til å ta opp lånet, å få tilbud om billån er helt uforpliktende.

Tjenesten er levert i samarbeid med Nettbureau AS.

Relaterte artikler

Billån uten sikkerhet
Rammelån