• Boligalarm med barn i hus. Opplæring- og utstyrstips

Lær hvordan alarmen skal brukes for å skape størst mulig trygghet for barna.

Relaterte artikler

boligalarm med barn i hus
Alarm i leiligheten

Boligalarm med barn i hus. Dette må du lære barna.

Når du får installert boligalarm er det viktig at du tar en alvorsprat med barna. Det er en del ting man må tenke på rundt boligalarm med barn i hus. Spesielt rundt viktigheten av det å ikke dele koder og kodebrikker.

Tenk på det på samme måten som en husnøkkel. Det er viktig at barnet forstår at det er like viktig å passe på en kode eller kodebrikke som en nøkkel.

Stort sett er det å anbefale å gi barnet en kodebrikke. Snarere enn en kode, siden barn har lettere for å forstå viktigheten av fysiske ting.

Et nøkkelknipe som er litt større vil dessuten ha vanskeligere for å falle ut av en lomme ubemerket. Enn for eksempel en enkel husnøkkel. De fleste moderne alarmsystem kommer med kodebrikke, så det burde gå fint.

boligalarm med barn i hus

Med noen enkle grep kan boligalarmen være med å skape en trygg ramme for oppveksten til barna.

Boligalarm er ikke et leketøy

Like viktig er det at dine barn forstår at boligalarmen ikke er et leketøy. Mindre barn kan potensielt synes det er morsomt, eller spennende å utløse alarmen. Spesielt om de ikke blir fortalt at de ikke skal gjøre det, så det er viktig at de lærer at dette er feil.

Å bruke historien om gutten som ropte ulv kan være en effektiv måte å fremme poenget på. Ellers er heldigvis alarmlyden på nyere anlegg så høy at barnet ikke vil synes det er moro at alarmen uler.

Lær barnet å varsle

Det siste du bør lære ungen er litt mer komplisert, og det er bruk av boligalarmens panikkalarm. Det er bra å ha lært opp barnet i hvordan man varsler når noe er på ferde rent teknisk – vanligvis ved å holde inne to knapper – men også hva slags type hendelser som er OK å slå alarm for, og hva som man skal ringe mor eller far for.

Dette er egentlig stort sett et skjønnsspørsmål for dere som foreldre og vil f.eks. ha sammenheng hvor tilgjengelige dere kan være på dagtid og hvor modent barnet er. Les deg gjerne opp først på forskjellen på panikkalarm/SOS-alarm og trygghetsalarm.

boligalarm med barn i hus

Noen nyere boligalarmer har en app som kan varsle deg når f.eks. barnet kommer hjem fra skolen.

Spesialtilpasset boligalarm med barn i hus

Nyere boligalarmer med abonnement på vektertjeneste har en knapp som gjør det mulig å ha alarmen på samtidig som man er hjemme i huset – såkalt skallsikring.

Skallsikring kan være enkelt å vise barnet, selv om de da må forstå at de ikke kan åpne vinduer og dører uten å først deaktivere alarmen.

Vurder fjernkontroll

Det kan også være verdt å vurdere å utvide en standard boligalarmpakke med en eller flere fjernkomtroller med panikk-knapp. Slik at barnet kan varsle om innbrudd fra et annet sted enn inngangspartiet, om noen skulle bryte seg inn mens de er hjemme.

Om alarmen er montert høyt på veggen, vil en fjernkontroll også kunne være lettere for barnet å bruke – på godt og vondt.

Varsling når barnet kommer hjem

En del nyere boligalarmselskap tilbyr i tillegg varsling på mobilen når barnet ditt kommer hjem. Dette kan gi deg en ekstra sikkerhet å vite når de kommer og går, og er særlig nyttig om man f.eks. har barn som nylig har begynt å gå hjem fra skolen på egenhånd, eller er mye alene hjemme.

Les også: Hvilket boligalarmutstyr trenger man?

Tjenesten er levert i samarbeid med Nettbureau AS.