• Ikke gå i strøm-fella når du flytter

Når man skal flytte er det mange ting å tenke på, og det å skaffe seg en ny og billig strømavtale kan havne langt ned på lista av ting som må fikses. Men glemmer du å bytte strømleverandør ved flytting, kan det koste deg ekstra.

Nettleie og det å flytte

Når du flytter må du huske å si opp nettleien i tillegg til abonnementet ditt. Glemmer du å si opp nettleien, risikerer du å betale for nettleien til de som overtar boligen etter deg. Husk samtidig å bestille nettleie til dit du skal flytte.

Når du kontakter ditt nettleieselskap må du oppgi dine kundeopplysninger i tillegg til flyttedato, og på selve flyttedagen må du lese av strømmåleren slik at nettleverandøren kan beregne riktig beløp mellom deg og parten som skal ta over boligen din.

Les også: Velg riktig strømavtale for deg.

Opprette ny strømavtale når man skal flytte

Også den nye boligen din trenger strøm. Finn ut hvilke leverandører som er tilgjengelige i ditt nye nærområde og kontakt dem så snart flyttingen er bestemt.

Benytt vårt skjema og bli kontaktet av strømleverandører i ditt nye nærområde. Da vil de lokale leverandørene konkurrere om deg som kunde, og gi deg sine beste tilbud på strøm.

Fyll ut vårt skjema og motta uforpliktende tilbud fra flere strømleverandrører

På lik linje med nettleien, kan du også si opp strømabonnementet i boligen du flytter fra. Du må også huske å lese av strømmåleren på selve flyttedagen. Til forskjell fra nettleieavtalen, kan du ta med deg din eksisterende strømavtale videre til din nye bolig.

For de fleste vil dette kun være aktuelt dersom de er fornøyde med den avtalen de har. Skal du ha med deg avtalen til din nye bolig, må du fortsatt informere din strømleverandør om når og til hvor flyttingen skjer samt lese av strømmåleren på flyttedagen.

Les også: 12 gode tips til hvordan du kan spare strøm.

Når man skal flytte er det lurt å huske på strømmen

I flyttekaoset er det lett å glemme at det kan være penger å spare på å få en bedre strømavtale

Glemte du å bytte strømavtale da du flyttet?

Fortvil ikke. Nettselskapene i Norge er forpliktet til å levere strøm slik at folk som eksempelvis glemmer å bytte strømleverandør ved flytting ikke blir uten strøm.

Dette kalles leveringsplikt. De seks første ukene er prisen på leveringspliktig strøm regulert. Det betyr at du som forbruker ikke betaler mer enn Nord Pools spotpris i tillegg til et påslag på 6,25 øre per kW.

Glemmer du helt å bytte leverandør, kan netteieren justere påslaget til hvor mye de ønsker når de seks ukene er over og dette kan koste deg dyrt som forbruker.

Har du oppdaget at du betaler for leveringspliktig strøm? Innhent tilbud fra ulike strømleverandører i ditt område og få tilbud om en bedre avtale! Fyll ut skjema her.

Relaterte artikler

Alarm i leiligheten din, noe du bør ha eller ikke?
Spare penger på strøm